Utforska världens brödkultur: Så bakar du autentiskt franskt baguette hemma

Utforska världens brödkultur: Så bakar du autentiskt franskt baguette hemma

Det här inlägget kommer att guida dig steg för steg för att baka den perfekta franska baguetten hemma. Att behärska denna klassiker från fransk brödkultur kommer inte bara att förbättra din bakningsteknik utan också ge dig en smak av det äkta franska köket.

  • 1 kg vetemjöl
  • 650 ml vatten
  • 25 g jäst
  • 20 g salt

Steg 1: Förbered degen

Börja med att lösa upp jäst i vattnet och vänta tills det börjar skumma. Blanda sedan mjölet och saltet i en stor skål. Gör en brunn i mitten av mjölet och häll i den upplösta jästen. Blanda med händerna tills allt är väl kombinerat till en deg.

Steg 2: Knåda degen

Flytta degen till en ren yta och knåda den i cirka 10 till 15 minuter. Degen ska vara elastisk och smidig när du är klar. Placera degen i en oljad skål, täck med en fuktig handduk och låt den jäsa i rumstemperatur tills den har dubblats i storlek, vilket tar cirka två timmar.

Steg 3: Forma degen

När degen har jäst, dela den i fyra lika stora delar. Använd dina fingertoppar för att trycka ut varje bit till en rektangel. Rulla varje rektangel från den långa sidan till ett rör, precis som du skulle göra med en tidningsrulle. Placera varje rulle med skarven nedåt på en bakplåtsklädd plåt.

Steg 4: Första gräddningen

Förvärm ugnen till 230 grader Celsius. Skär tre sneda snitt i varje baguette med en vass kniv. Detta hjälper brödet att expandera när det bakas. Grädda baguetterna i 20 minuter, eller tills de börjar bli gyllene.

Steg 5: Andra gräddningen

Sänk ugnstemperaturen till 200 grader Celsius och grädda baguetterna i ytterligare 10 minuter. De bör vara gyllene och knapriga när de är klara.

  • Använd högkvalitativt mjöl: Det bästa mjölet för att baka franska baguetter är Type 55 mjöl, som är ett starkt vetemjöl. Om detta inte finns tillgängligt kan du prova med vanligt vetemjöl.

  • Jäsningstid: Den exakta jästiden kan variera beroende på rummets temperatur och fuktighet, så håll ett öga på degen och vänta tills den har dubblats i storlek innan du går vidare till nästa steg.

  • Kontrollera ugnstemperaturen: Var noga med att förvärm din ugn till rätt temperatur innan du sätter in baguetterna.

  • Snitta brödet: Snitta brödet innan du sätter in det i ugnen hjälper det att expandera jämnt under tillagningen, vilket ger ett luftigare resultat.

Nu är du redo att njuta av ditt hemgjorda franska baguette på det mest autentiska sättet - färskt ur ugnen med lite smör eller ost! Lycka till med bakningen!

Skriv en kommentar

Så bakar du det perfekta glutenfria brödet

Så bakar du det perfekta glutenfria brödet

I dagens inlägg ska vi dyka in i en fantastisk värld av glutenfritt bröd. Glutenintolerans är en gemensam hälsofråga och det kan vara svårt att hitta goda glutenfria alternativ. Så, här är en enkel guide för att baka det perfekta glutenfria brödet hemma. Ingredienser För att baka detta bröd behöver du följande ingredienser: 3 koppar glutenfri mjölmix 1 kopp varmt vatten 2 teskedar jäst 2 msk so…

Visa hela inlägget
Att baka med söta degar: De bästa recepten för bullar, kringlor och andra goda bakverk

Att baka med söta degar: De bästa recepten för bullar, kringlor och andra goda bakverk

Jag vill dela med mig av min passion för att baka med söta degar. Det finns något otroligt uppfyllande i att skapa läckra bullar, kringlor och andra bakverk från grunden. Dessutom finns det en hel värld av smaker och texturer att utforska - från den perfekta kanelbullen till den mest härligt bready bageln. Så låt oss dyka rakt in! Det bästa receptet på bullar Visst är det en speciell känsla när do…

Visa hela inlägget
Magi med fullkorn: Hälsosamma och smakrika brödrecept

Magi med fullkorn: Hälsosamma och smakrika brödrecept

Jag är här för att dela med mig av några smakrika och hälsosamma fullkornsbröd recept som du absolut inte vill missa. Fullkorn är magiskt på så många sätt. Förutom dess otroliga hälsofördelar, som att minska risken för hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och vissa typer av cancer, ger det ditt bröd en underbar struktur och smak. 1. Klassiskt Fullkornsbröd Ingredienser: 2 msk honung 1 msk jäst 475 ml v…

Visa hela inlägget
Så skapar du en lyckad surdeg - från start till färdigt bröd

Så skapar du en lyckad surdeg - från start till färdigt bröd

Hej brödälskare! Idag ska jag dela med mig av steg-för-steg-processen för att skapa din alldeles egna surdeg från grunden, hela vägen till det färdiga brödet. Att baka med surdeg kan ta lite tid och tålamod, men belöningen är mer än värd ansträngningen. Låt oss börja! Steg 1: Starta din surdegsgrund Dina ingredienser kommer att vara enkla: mjöl och vatten. Jag rekommenderar att använda ekologiskt …

Visa hela inlägget
Hur du lyckas med ditt egna hembakade rågbröd

Hur du lyckas med ditt egna hembakade rågbröd

Idag tänkte jag dela med mig av några hemligheter för hur du kan baka ditt egna, fantastiska rågbröd hemma. Rågbröd är inte bara en utsökt del av en hälsosam kost, utan det är också väldigt tillfredsställande att baka själv. Här kommer några tips och tricks för att lyckas med ditt hembakade rågbröd. Ingredienser Rågbrödet blir som bäst med bra grundläggande ingredienser. Här är vad du behöver för…

Visa hela inlägget
Konsten att baka det perfekta surdegsbrödet - tips och tricks

Konsten att baka det perfekta surdegsbrödet - tips och tricks

Surdegsbröd är en favorit bland många brödentusiaster. Men att baka det perfekta surdegsbrödet kan vara en utmaning. Här är några tips och tricks som kan hjälpa dig att lyckas med ditt surdegsbröd. 1. Ha tålamod Surdegsbröd tar tid att baka, det är en process som kan ta upp till två dagar. Men det är värt det! En långsam jäsning ger brödet en bättre smak och mer komplexa smaknoter. 2. Använd rätt …

Visa hela inlägget